stiri_2016

633 de hectare afectate de incendii

MAI – INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ, Compartimentul Informare şi Relaţii Publice a publicat un Buletin Informativ in data de 27 august 2012, prin care informeaza ca in urma situaţiei centralizate, 633 de hectare au fost afectate de incendiile de vegetaţie uscată şi fond forestier, în 29 de judeţe ale ţării.

730 de pompieri militari, sprijiniţi de pompieri civili, jandarmi, poliţişti şi angajaţi ai Inspectoratului General de Aviaţie şi ai ocoalelor silvice, continuă lupta cu focul pentru localizarea şi lichidarea focarelor existente şi pentru supravegherea zonelor afectate.

În judeţul Argeş, din cauza intensificării vântului şi a curenţilor de aer formaţi, dar şi a manifestării incendiului în subteran, la vegetaţia extrem de uscată, incendiul din zona golului alpin din Muntele Podeanu s-a extins, existând pericolul propagării acestuia la pădure. S-a luat decizia de a solicita un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie în sprijinul pompierilor militari şi a lucrătorilor silvici care intervin în continuare pentru limitarea propagării incendiului şi lichidarea focarelor identificate. Acesta a survolat zona pentru recunoaştere aeriană, ulterior intervenind şi prin aruncare de substanţe stingătoare. 

Pentru a treia zi consecutiv, pe 23 august a.c., peste 80 de persoane (pompieri militari, lucrători silvici, pompieri voluntari, angajaţi ai primăriei şi voluntari civili) au acţionat pentru stingerea incendiului de fond forestier izbucnit pe teritoriul administrativ al municipiului Gheorgheni, judeţul Harghita, în zona Kovacs Peter, pe o parcelă aparţinând de Fondul Forestier de Stat – Ocolul Silvic Miercurea – Ciuc.

Pompierii militari gorjeni şi hunedoreni au intervenit în cursul zilei de ieri pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu declanşat într-un gol alpin din Punctul Zănoaga, la graniţa judeţelor Gorj şi Hunedoara, pe un teren montan greu accesibil. Focul a fost stins în aproximativ şase ore, fiind afectată o suprafaţă de circa 25 de hectare de vegetaţie uscată.

Sursa: www.igsu.ro